Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Újranyitott a Budapesti Állatkert


MTI/Kovács Attila

Május 20-ától újra kinyílnak az Állatkert kapui, és hatvanhat nap elteltével ismét birtokba veheti a nagyközönség az ország legrégibb és legtöbbféle állatot bemutató állatkertjét. A kezdeti időszakra azonban elővigyázatosságból különleges megelőző intézkedéseket vezetnek be.

A sorban állás elkerülése érdekében a jegypénztárak egyelőre nem működnek, jegyet kizárólag az interneten, elővételben lehet váltani. Érdemes a jegyeket időben megváltani, mert a napi látogatószámot most még korlátozni kell, így az internetes felületen egy-egy napra maximum 2500 fő belépéséhez lehet jegyet váltani. Az Állatkertbe csak az adott napra érvényes, az interneten megváltott jeggyel, illetve korábban megváltott, érvényes bérlettel lehet egyelőre belépni. 

Az Állatkert szabadtéri bemutatóhelyei nagyrészt már május 20-tól mind látogathatók lesznek, kivéve a Holnemvolt Vár teljes területét, illetve azokat a kifutókat, ahol a közönség bemehet az állatok közé. A beltéri bemutatóhelyek, állatházak viszont elővigyázatosságból egy ideig még zárva lesznek. Látnivalóban nem lesz hiány, hiszen az ország összes állatkertje közül nálunk látható a legtöbb féle állat, és az elmúlt hetekben-hónapokban számos kisállat, kölyök és fióka is világra jött.

Az Állatkert a következőket kéri a vendégektől:

  • aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást
  • az Állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése
  • javasolják a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a mosdóknál, kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról folyamatosan gondoskodnak;
  • a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kérik, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo-csemegével sem szabad etetni a kert lakóit, ezért egyelőre nem is árusítanak ilyen állateledelt.

Címkék: állatkert, Budapest
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/95116/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,Budapest
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?