Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Tragédia: kivégezték az utolsó hófehér zsiráfnőstényt


Vérengző vadorzók követték el a különösen kegyetlen gonoszságot.

Illusztráció: Youtube

Vadorzók végeztek Kenya egyetlen hófehér zsiráfnőstényével és borjával a Szomáliával szomszédos Garissa megye egyik rezervátumában. Hosszú keresés után akadtak rá a tetemekre az Ishaqbini Hirola rezervátum vadőrei.

Mohamed Ahmednoor, a rezervátum igazgatója szerint fegyveres orvvadászok ölték meg a nőstényt és borját, amelyek világhírt hoztak az országnak, és turistákat vonzottak az északi határ menti megyébe. A hófehér nőstényt egyébként három éve, 2017-ben fedezték fel a helyi rezervátumban. Szőre színét ritka genetikai rendellenesség, a leucizmus okozta, mely gátolja, hogy a bőrsejtek pigmentet termeljenek.

A nősténynek tavaly augusztusban fehér hím borja született, ezzel háromra nőtt az ismert kenyai fehér zsiráfok száma. „A támadás után már csak egyetlen fehér zsiráf maradt, egy bika. Nagy veszteség a genetikai kutatások számára és a turistáknak is. Hatalmas csapás ez a közösségnek, amely óriási erőfeszítéseket tett az egyedülálló vadak védelmében, de egyben figyelmeztetés is, hogy nem hagyhatjuk abba” – írta a direktor.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/91613/pics/lead_800x600.jpg
Afrika,állati,állatvédelem,állatvédő,zsiráf
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?