408-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon
Átlépte a 400-at a hazai koronavírus-fertőzöttek száma és újabb két beteg hunyt el.
Blogolj!

Sakálok egy pécsi játszótér közelében


A rókákhoz és a vaddisznókhoz már hozzászoktak Pécs környékén, főleg a mecsekoldali kertvárosban, de mostanában egy új látogató is is kopogtat a városban.

Két aranysakált látott ugyanis Tettyén, a baranyai megyeszékhely egyik legszebb városrészén a bama.hu egyik olvasója, mégpedig a játszótér közelében. Az Országos Magyar Vadászkamara Baranya Megyei Területi Szervezete sem zárja ki, hogy élnek a területen aranysakálok, amelyeket könnyű összetéveszteni a rókával.

Baranya megyében egyre többfelé jelenik meg a rókánál valamivel nagyobb, mintegy tíz kilós ragadozó. Hangja, jellegzetes vonyítása messziről hallható, szeret kóborolni, emberre viszont nem veszélyes.

Az aranysakál a ’90-es években jelent meg újra hazánkban a déli határvidéken, és állománya robbanásszerűen megnőtt, legjelentősebb számban Somogy és Baranya megyében található. Kiválóan alkalmazkodik az élőhely kínálta lehetőségekhez, opportunista faj, de az embert kerüli.

– Megyénkben is egyre többfelé jelenik meg ez a rókánál valamivel nagyobb, körülbelül 10 kg testtömegű ragadozó. A hegyvidéki területeket eddigi megfigyeléseink alapján kevésbé kedveli, inkább a nádas, sík és dombvidéki területek lakója. Megyénkben is inkább a 6-os úttól délre fekvő területeken gyakori, ott bizony jelentős károkat okoz a vadállományban.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/90517/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?