Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Kis híján széttépte a polgárőr lovát egy vérmes kutya


Az eset Fóton esett, a véreb csúnya sérülést okozott a patásnak. Végül az erő diadalmaskodott, a ló KO-val kiütötte a zabolázhatatlan kutyát.

Fotó: Blikk/Grnák László

Harci kutya támadt polgárőrök lovaira Fóton - számolt be az állati támadásról a Blikk. A két patást Lehoczky Sándor és lánya, Adrienn ülték meg és éppen a fóti külterületen járőröztek társaikkal, amikor észlelték, hogy egy póráz nélküli, igen agresszívnak tűnő harci kutya iramodik meg feléjük.

Lehoczky Sándort nem kell félteni, tavaly őt választották meg az év lovas polgárőrének, ám a véreb veszettül száguldott a lovak irányába, az ütközet elkerülhetetlennek bizonyult. A polgárőr ugyan figyelmeztette a kutya gazdáját, hogy ha nem fogja meg, a patás alaposan fejbe fogja kólintani izmos lábával, de az eb ekkor már a Legény névre hallgató lovat marcangolta.

Az eszét vesztett kutyának nem volt elegendő egy patás skalpja, azonnal nekiesett Lacikának nyakának is - így hívják Lehoczkyék másik lovát.

"A hasát, a nyaka két oldalát, a hátsó combját marta meg. Közben a kutya gazdája a pörgő-forgó állatok miatt tehetetlenül figyelte az eseményeket, nem mert közel jönni"

- mesélt a félelmetes támadásról a polgárőr a Blikknek. A kutya annyira megijesztette a lovakat, hogy a lovasokat is komoly veszélybe sodorta, hiszen a patások igyekeztek minden lehetséges eszközzel elzavarni a fékezhetetlen vadat. A patások ágaskodtak, kapálóztak, kész csoda, hogy nem esett baj a polgárőröknek.

A nézeteltérést Legény, Lehoczky Sándor lova zárta le egy precíz rúgással, ettől a kutya elájult és ezután már be lehetett fogni. Lacika húzta a legrövidebbet a rajtaütés során, neki egy hétcentis sebet kellett összevarrnia az állatorvosnak, de mindkét ló jól van a körülményekhez képest.

A kutya gazdája természetesen elismerte hibáját, elnézést kért az incidensért és a támadásból adódó költségeket is megtérítette, ezért a polgárőrök nem tettek feljelentést.

Címkék: kutya,
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/90514/pics/lead_800x600.jpg
kutya,ló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?