Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Több millió állatot használnak fel évente az EU-ban kísérleti célokra


Az Európai Unió tagországaiban 10,7 millió állatot használtak fel állatkísérletekben 2017-ben, és további 12,6 millió állatot neveltek és öltek meg tudományos célból anélkül, hogy végül felhasználták volna őket állatkísérletekben áll abban a jelentésben ami először összegezte az Európai Unió állatkísérleteit.

Az engedélyezett állatkísérletek számát tekintve az Európai Unióban Nagy-Britanniában használták a legtöbb, 2,51 millió állatot kísérletek során. A második helyen Németország áll 2,03 millió állattal, Franciaország a harmadik helyen 1,87 millió állattal. A jelentés szerint Magyarországon 2017-ben 140.000 állatot használtak fel.

A kutatásokhoz legnagyobb arányban egereket alkalmaznak: a kísérletekhez felhasznált összes állat 61 százalékát ezek az állatok teszik ki. Nagy százalékban használnak még halakat, patkányokat és madarakat míg a nyilvánosság részéről nagyobb figyelmet kapó fajok  a kutyák, macskák és nem emberszabású majmok kevesebb mint 0,3 százalékot tesznek ki. Emberszabású majmokat az EU-ban nem használnak tudományos célokra.

A dokumentum információt tartalmaz többek között az egyes tagállamokban az állatkísérletekért felelős hatóságokról, az ezekkel foglalkozó személyek képzettségéről, az egyes projektek engedélyezéséről és elutasításáról, az állatkísérletekkel foglalkozó intézmények felügyeletéről.

Címkék: hal, kutatás, kutya, macska, majom
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/90189/pics/lead_800x600.jpg
hal,kutatás,kutya,macska,majom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?