Blogolj!

Az orvosoknak sem sikerült elaltatniuk a sérült gorillát, le kellett lőni


A krefeldi állatkertben pusztító szilveszteri tűzvészben megsérült gorilla akkora fájdalmakkal küzdött, hogy el kellett volna altatni, csakhogy fájdalmai miatt nem hatottak az altatók a szervezetére.

A fotó illusztráció. (Forrás: Pixabay)

Borzasztó baleset rázta meg a németországi Krefeld állatkertjét szilveszterkor: egy gondatlanságból okozott pusztító tűz lobbantotta lángra a park majomházát. A lángokban több mint 30 állat lelte halálát.

Dráma: több tucat majom pusztult el egy állatkerti tűzben

Pótolhatatlan veszteség ért egy németországi állatparkot: az éjszakai tragédiában odavesztek csimpánzaik, orángutánjaik és gorilláik is. Minden valószínűség szerint ez esetben is egy szilveszteri tűzijáték volt a felelős... Súlyos állati katasztrófa borzolja a kedélyeket Németországban.

Az első hírek akkor arról szóltak, hogy egyetlen majom sem élte túl a katasztrófát. Később kiderült, két csimpánz és egy gorilla család mégis megmenekült, azonban ezek az állatok is súlyos sérüléseket szenvedtek.

Az egyik súlyos égési sérüléseket szenvedett hím gorilla már olyannyira küzdött a fájdalmakkal, hogy az állatorvosok most úgy döntöttek, el kell altatni. Csakhogy, sérülései akkora fájdalmat okoztak neki, hogy az altatók nem hatottak a szervezetére, így egy rendőrnek kellette lelőnie.

A krefeldi állatkertnek a budapesti állatpark is felajánlotta segítségét, valamint szorgalmazták, hogy az eset hatására szigorítsák a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó szabályozásokat.

Önként jelentkeztek a rendőrségen a németországi állatkerti tűz okozói

Egy anya és két lánya okozta a krefeldi állatkertben a tüzet, ami kétezer négyzetméteren tombolt, és több mint harminc állat is pusztult. Mint ahogy mi is beszámoltunk róla , repülő kínai lámpások okozták a tüzet, amik egyébként Németországban be is vannak tiltva. A többtucat állat halálát okozó baleset gyanúsítottjai egy hatvan éves anya, valamint két felnőttkorú lánya.

Azóta már kiderült, hogy a tüzet három helyi nő okozta szilveszter éjjelén, amikor tűzlámpásokkal üdvözölték az új évet. A tüzet okozó nők elismerték tettüket, ők maguk jelentkeztek a rendőrségen.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/88976/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,gorilla,majom,tűz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?