Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

A fővárosi állatkert felajánlotta segítségét a tűzvész sújtotta német állatparknak


A Fővárosi Állat- és Növénykert együttérzését fejezte ki a németországi krefeldi állatkertnek, ahol számos állat - többségében majmok - pusztult el az újév hajnalán kitört tűzvészben.

Fotó: Weltdeutsche Zeitung

Ahogy arról a Blogstar is beszámolt, a lángokban több mint harminc állat lelte halálát, köztük csimpánzok, orángutánok és két idősebb gorilla is, de az elpusztult állatok között repülő kutyák és madarak is voltak.

Dráma: több tucat majom pusztult el egy állatkerti tűzben

Pótolhatatlan veszteség ért egy németországi állatparkot: az éjszakai tragédiában odavesztek csimpánzaik, orángutánjaik és gorilláik is. Minden valószínűség szerint ez esetben is egy szilveszteri tűzijáték volt a felelős... Súlyos állati katasztrófa borzolja a kedélyeket Németországban.

A Fővárosi Állat- és Növénykert közleménye szerint a szilveszter éjjel használt pirotechnikai eszközök a fokozott tűzveszélyben túl jelentős problémát okoznak, ráadásul az általuk keltett hang- és fényhatások sok állatot rémisztenek meg, legyen szó otthon tartott állatokról, egy állatkert lakóiról, vagy a városok területén vadon élő állatokról.

A budapesti állatpark szakmai segítséget ajánlott a katasztrófa sújtotta krefeldi állatkertnek, egyúttal a pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó szabályozás szigorítását szorgalmazzák.

Mint írják, az állatvédő és állatmentő civil szervezetek idén is több súlyos esetről, elveszett vagy akár menekülés közben elpusztult házi kedvencről számoltak be itthon. Az állatkert vadállatmentéssel foglalkozó alapítványának tapasztalatai szerint ilyenkor megsokasodnak a mentőhelyre bekerülő állatok.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/88339/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,Fővárosi Állatkert,gorilla,majom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?