Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Borzalom: kisgyereket gyilkolt egy leopárd


A szörnyű tragédia Nepálban történt még a 2019-es évben.

Illusztráció: pixabay.com

Megszakad az ember szíve az ember és az állat együttélésének borzalmas drámája kapcsán, melyről Nepálból érkezett jelentés. Az ázsiai ország középső részén ugyanis egy kétéves kisfiút rabolt el, majd ölt meg a magyar állatkertek egyik rettegett csodája: a leopárd.

A hírek szerint felmerül persze az ember felelősség, felelőtlenség kérdése, ugyanis az aprócska gyereket egyedül hagyták házuk közelében, amikor a nagymacska rávetette magát. Egy kilométeren át vonszolta ezután a hegyekbe, ahol elvette kis életét.

Az eset sajnos nem is egyedi, mert az illetékesek szerint az érintett körzetben az elmúlt két évben egy tucat gyermek halt meg valószínűleg leopárdtámadásban.

„Sok ember vándorolt el a városokba. A legtöbb közösség felhagyott a mezőgazdasággal. Ennek nyomán nőtt az erdők és a bokros térségek területe, ami a vadállatok élőhelyének terjedéshez vezetett”

– magyarázta Rudra Prasad Pangeni, Tanahu körzet vezetője, mi áll annak a hátterében, hogy aggasztó mértékben megnőtt a vadállatok és emberek közti konfliktusok száma, különösen az erdők és a nemzeti parkok közelében.

Az okok tehát megint messzire vezetnek, társadalmi-politikai szempontokat vetnek fel, de egy biztos: a nepáliaknak tenniük kell végre valamit, hogy ilyen tragédia többet ne fordulhasson elő. Embernek, állatnak egyaránt ez az érdeke.

Címkék: állati, leopárd
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/88275/pics/lead_800x600.jpg
állati,leopárd
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?