Blogolj!

Állati rekord: 1300 kilométert tolt le egy tigris


Öt hónap alatt bejárta Indiát a különleges ragadozó.

Illusztráció: pixabay.com

Keresztbe-kasul járva Indiát rekordot jelentő csaknem 1300 kilométert tett meg öt hónap alatt egy tigris. A két és fél éves hím valószínűleg zsákmány, territórium vagy társ után kutatva járja az országot, legalábbis ezt állítják a szakértők.

A C1 névre keresztelt tigris a nyugat-indiai Mahárástra állam egyik vadrezervátumában született – olvasható a BBC hírportáljának cikkében, melyet a Zoozoo.hu szemléz.

A rekorder C1 idén februárban kapott jeladós nyakörvet, egészen a monszunesők kezdetéig kóborolt a helyi erdőkben, majd elindult „megfelelő élőhelyet találni magának”, ami nem egyszerű vállalkozás, hiszen a nagymacskák élőhelye jelentősen összezsugorodott Indiában. Június végén hagyta el szülőhelyét, azóta Mahárástra, valamint a szomszédos Telangána állam több területét is bejárta. Nemrég Mahárástra egy másik vadrezervátumában bukkant fel.

Az óránként frissülő műholdas adatok szerint az elmúlt 9 hónapban több mint 5 ezer helyen járt – számol be a portál az állati rekordról.

A szakértők elárulták: az állat napközben pihen, éjszaka indul útnak. Vaddisznóval és szarvasmarhával táplálkozik. A tigris eddig mindössze egyszer került összetűzésbe emberekkel, akkor is csupán „véletlenül sebesített meg” valakit, aki bemászott a bozótosba, ahol a ragadozó épp meghúzta magát.

A hatóságok mindenesetre elővigyázatosak: úgy gondolják, nemsokára be kell fogni C1-et, és biztonságos helyre szállítani, mielőtt galibát okoz vagy lemerül a nyakörvének akkumulátora...

Címkék: állati, tigris
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/86987/pics/lead_800x600.jpg
állati,tigris
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?