Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Egy napig szenvedett a medve, mire léptek a román hatóságok


A székelyföldi Szováta melletti úton ütöttek el egy medvét szombaton, az állat egy napig szenvedett, mire a román hatóságok engedélyezték az elaltatását.

„A baleset után kiszálltunk, hogy megnézzük, mi történt, de vissza kellett ugornunk az autóba, mert nagyon mozgott”– írta Facebookon az egyik utas. Az autóban mindenki megúszta sérülés nélkül, ellenben a szerencsétlen állatnak eltörtek a lábai, így kúszott fel az útra, ahol húsz órán át szenvedett. 

Vasárnapra aztán nagy nehezen megszabadították az állatot a szenvedéseitől, Ioan Marcel Vela belügyminiszter pedig kirúgta a Hargita megyei prefektust, mert nem tett időben lépést az ügy megoldásának érdekében. 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke vasárnap jelezte az illerékes környezetvéldemi miniszternek a helyzetet. A kabinet vezetője azt mondta, hogy őt félretájékoztatták az ügyben. Röviddel a székelyföldi politikus jelzése után ki is lőtték a medvét. 

A belügyminiszter azt rótta fel a kormányt Hargita megyében képviselő prefektusnak, hogy a sürgősségi helyzetek megyei bizottságának vezetőjeként nem intézkedett időben, noha a katasztrófavédelem illetékesei már nem sokkal a baleset után tájékoztatták a kialakult helyzetről.

Kérjük a medvekérdésben a beavatkozási folyamat decentralizálást, hogy helyben lehessen döntést hozni, ezért vállaljuk a felelősséget! Ez az eset jó példa arra, hogy a centralizált rendszer nem működik, ki kell várni az engedélyeztetés folyamatát, és vannak esetek, amikor nem lehet napokat várni, nem lehetnek veszélyben emberi életek, és nem nézhetjük végig az állatkínzást. Ez elfogadhatatlan!

– mondta az ügy kapcsán Borboly Csaba.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/86138/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?