Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Szalonnával várják az amerikai reptér utasait


Akadnak helyek a világon, ahol szerencsére nemcsak a kutyából, de a disznóból sem lesz szalonna. Igen, léteznek malacok, akikből sokkal jobb, hogy nem lett hurka, vagy kolbász.

Fotó: The Daily Gazette

Szokatlan személyi változások álltak be november második hetétől a San Franciscó-i nemzetközi repülőtéren, ugyanis új munkatársat kapott a reptéri személyzet. A vadonatúj munkaerő négy lábon érkezett meg a kaliforniai légforgalmi csomópontra és a Juliana névre hallgat. Juliana, akit a közeli barátai - így tulajdonosa, Tatyjana Danilova is - csupán Lilounak becéznek, egy terápiás sertés, akinek az a feladata, hogy a repülés miatt idegeskedő utasokat megnyugtassa és elűzze a zűrös gondolatokat a pánikolók fejéből.

Az persze cseppet sem szokatlan, hogy terápiás állatokkal igyekeznek a szorongó utasokat megnyugtatni reptereken, négylábú barátaink, a kutyusok már jó ideje foglalkoznak ilyesmivel. Azt viszont talán kevesebben gondolnák, hogy Juliana sem az első sertés, aki ilyesmivel foglalkozik: New York állam fővárosában, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decembere óta egy Szalonna névre hallgató kolléga ügyel a stresszes utasokra. Hogyan? A dolog egyszerűbb mint, mint az egyszeregy: az idegességét csillapítani óhajtó utas megsimogathatja a termetes röfögő sertés sörtés hátát, ami bizonyítottan nyugtató hatással bír.

Visszatérve a San Franciscó-i reptér újdonsült sztárjára, Juliana nem először a város nemzetközi repülőterén, három évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött, afféle próbaképpen, ám tulajdonosa és a reptér akkor nem kötött munkavállalói szerződést egymással. Ennek értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esik át, s ettől kezdve az ideges utasoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a disznó akár közvetlenül a beszállásig elkísérje őket.

A coca állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem igazán illedelmes is, megtanították akkor röfögni, amikor "köszöntenie" kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is. Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana tulajdonképpen kutyai ellátást kap gazdijától, saját ágya és személyre szabott diétája van, és az ebekhez hasonlóan őt is naponta sétáltatják, pórázzal és nyakörvvel.

(Forrás: MTI)

Címkék: sertés
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/85891/pics/lead_800x600.jpg
sertés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?