Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Besokallt a kambodzsai kutyamészáros, állatvédő szervezet segítségét kérte


Kambodzsa a világ egyik legnagyobb kutyahús-fogyasztó országa. Évente csaknem hárommillió kutyát mészárolnak le étkezési célból. Egy vágóhíd tulajdonosa most egy nemzetközi állatvédő szervezettől kért segítséget.

Fotó: Vier Pfoten (Négy Mancs)/Facebook

A kambodzsai Takeo tartomány legnagyobb kutyavágóhídjának tulajdonosának elege lett az ebek leöléséből, ezért a bécsi központú Négy Mancs nemzetközi állatvédő szervezet segítségét kérte, hogy ki tudjon szállni a kutyahús-kereskedelemből - számolt be a nem mindennapi történetről az Index.

A szervezet megmentette a vágóhídon életben maradt állatokat, ám a kutyák borzasztó állapotban voltak: szűk ketrecekben tartották őket, ezért az izmaik annyira elsorvadtak, hogy szinte lábra sem tudtak állni. A vágóhídon zömében kóbor és lopott kutyákat mészároltak le, de olyan állatok is akadtak, amelyeket nevetséges ellenértékért, egy fazékért vagy egy serpenyőért adtak leölésre gazdáik.

Kambodzsa a világ egyik legnagyobb kutyahús-fogyasztó országa, egyes becslések szerint évente hárommillió kutyát ölnek le a húsukért, a Négy Mancs csak Phnompenben 110 étteremről tud, ahol kutyahúsból is készítenek ételeket.

A vágóhíd tulajdonosának megérte bűnbánatot gyakorolnia: egy földet kapott cserébe azért, amiért felszámoltatta a mészárszéket, a földön a jövőben rizst és zöldséget fog termeszteni.

Címkék: állatmentés, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/85570/pics/lead_800x600.jpg
állatmentés,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?