Blogolj!

Kerítésre lógatott kengurutetem sokkolta a zentaiakat


Bizarr történetről számolt be a Szabad Magyar Szó szombaton: a lábánál fogva kötötték fel egy halott kenguru tetemét a zentai stadion kerítésére októberben.

Képünk illusztráció.

Lévén, hogy a kenguru nem éppen őshonos faj Szerbiában, keltett is nagy döbbenetet a szokványosnak cseppent sem mondható eset. A halott állatról egy zentai diák készített fényképet, ami most bejárta a sajtót.

Hogy ki és miért kötötte ki az állattetemet a sportlétesítmény kapujára, egyelőre nem pontosan tudni, a Szabad Magyar Szó értesülései szerint egy zentai vállalkozó egy üzleti partnerétől kapta ajándékba a kengurut, amit aztán a kutyája nem tűrt meg maga mellett és megölt. Hogy ne a háziak kedélyét borzolja az egzotikus állat nem túl szép látványa, megbízta egy munkavállalóját, hogy szállítsa el otthonából, ám a férfi ismeretlen okból közben úgy döntött, az lesz a legjobb, ha a lábánál fogva kiköti a a kengurut a helyi stadion kerítésére, s majd másnap szépen elviszi kitömetni, hogy megtartsa mint trófeát.

A szerencsétlenül járt állat. (Fotó: Szabad Magyar Szó)

Zentán igencsak élénk a lakosság fantáziája, ugyanis az eset mögött már igen komoly összeesküvés-elméletet látnak kirajzolódni: egyesek úgy vélik, hogy a szerb labdarúgó-bajnokságban szereplő topolyai csapatnak üzentek a kenguru tetemmel. A topolyai gárda újoncként igencsak jól szerepel az élvonalban, a teória szerint pedig a Keresztapa lófejes üzenetét váltották fel a való életben kengurura, amellyel azt szeretnék nyomatékosítani a topolyai futballistákkal, ha továbbra is jól játszanak, könnyen úgy járhatnak, mint szerencsétlen ausztrál barátjuk.

Részünkről inkább a történet első változatában hiszünk, az viszont biztos, hogy a kenguru holtteste már másnapra eltűnt a stadion faláról, így a helyi futballisták, az atléták és a diákok is nyugodt körülmények között folytathatták napi rutinjukat a sportlétesítményben.

Címkék: kenguru
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/85425/pics/lead_800x600.jpg
kenguru
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?