Blogolj!

Horgászdamil fogságából mentették ki a hattyúmamát


A madármentők gyors beavatkozásának hála életben maradt a hattyúasszonyság, aki tovább úszkálhat népes famíliájával.

Fotók: Facebook/Fióka- és Madármentés

Életet mentett a madárbarátok villámgyors és szakszerű akciója! A madármentők a minap arról kaptak bejelentést, hogy a pilismaróti öbölben egy hattyú bajba került: kapkodva veszi a levegőt és alig tud kivergődni a partra – olvasható a Fióka- és Madármentés hivatalos közösségi oldalán.

A helyi madárszakember, Kiss Balázs sietett a helyszínre, ahol megállapította: horgászdamilba gabalyodott a hattyúmama, családja pedig rémülten figyeli az eseményeket. Tovább mélyítette a problémát, hogy az egyik horog a lábába, másik a nyakába akadt, így úszni se tudott a madár, és levegőt is alig kapott a fojtogató zsinegtől.

A madármentő egyesület kiváló munkatársa nem habozott, azonnal intézkedett: kiszabadította a hattyút, eltávolította mindkét horgot, majd elengedte a tojót, aki boldogan tovaúszott aggódó férjurával és négy fiókájukkal.

A madárbarátok az eset kapcsán megjegyzik: súlyos veszélyeket, károkat okozhat a horgászok meggondolatlansága, felelőtlensége, ezért kérik őket, ügyeljenek az állatok épségére.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/82835/pics/lead_800x600.jpg
állati,állatmentés,hattyú,madár,madármentés,természetvédelem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?