Blogolj!

Egy órával születése után biztosan állt a lábán a magyar zsiráfborjú


A Nyíregyházi Állatparkban látta meg a napvilágot a csöppség Vanesa és Árpi gyermekeként.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Rothschlild-zsiráf (Giraffa camelopardalis rothschildi) született a Nyíregyházi Állatparkban, az utóddal együtt már hét zsiráf látható a sóstógyógyfürdői látványosságban. A 450 nap vemhességi idő után világra jött nőstény borjú testmérete – a megszokottakkal ellentétben – gyakorlatilag a bikákéhoz hasonlít. A 175 centiméter hosszú és 60 kilogrammos utód egy órával születése után már biztosan állt a lábán.

Az ellés a múlt hétvégén, a látogatók szeme láttára indult el – írja az MTI Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetőjének tájékoztatására hivatkozva.

A parkban eddig négy felnőtt nőstény és két hím élt, köztük a hétéves, Vanesa névre keresztelt anyaállat Lengyelországból, az Árpi névre hallgató kilencéves apa Csehországból érkezett az Európai Fajmegőrzési Program keretében. A csapat legifjabb tagja – aki egyébként a kilencedik Nyíregyházán született zsiráf – az első három napban az anyjával élt egy belső istállóban, majd csatlakozott a külső kifutóban zebrákkal és ritka antilopfajokkal élő zsiráfcsaládhoz.

A Rothschild-zsiráfok eredetileg Ugandában, Kenyában és Dél-Szudánban őshonosak, ezért Uganda-zsiráfnak is szokták nevezni őket. Veszélyeztetett patásnak számítanak, a természetben kevesebb mint hétszáz egyed él belőlük, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/82269/pics/lead_800x600.jpg
állati,állatkert,Nyíregyházi Állatpark,zsiráf
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?