Blogolj!

Itt a cirkuszi állathasználat jövője


Az Európai Unió egyre több országában tiltják be a cirkuszokban a vadállatok porondra lépését. Az állatvédők szerint ezzel kizsákmányolják az állatokat és van is benne igazság, hiszen homlokegyenest más környezetben kell élniük, mint ahol alapvetően tennék, ráadásul még be is idomítják őket, hogy - némi képzavarral élve - bazári majmot csináljanak belőlük.

Nem véletlen, hogy Európa- és világszerte is sokan szólalnak fel az állatidomítás és szerepeltetés ellen, hiszen azon túl, hogy az állatoknak sem jó ez így, gyakran a közönség és az idomárok, a cirkuszi személyzet sincs biztonságban.

Egy németországi cirkusznak viszont most sikerült egy nagyon látványos és száz százalékosan állatbarát ötlettel előállnia: a Circus Roncallinál ugyanis az élő vadállatokat hologramokkal helyettesítik. Az ötlet már korábban is megszületett a társulat fejében, de mostanra már tényleg mindenféle technológia rendelkezésre áll ahhoz, hogy meg is lehessen ezt valósítani úgy, hogy ne menjen a szórakoztatás rovására. Sőt.

Fotó: All That`s Interesting

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy a cirkusz hologram állatokat használ előadásaihoz, szerinte hihetetlenül fontos, hogy egy ilyen előadást úgy élvezhetnek az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják tárgyként őket.

A Circus Roncalli egy évvel ezelőtt indította el hologramos projektjét, a siker pedig átütő. A cirkusz médiaigazgatója szerint nem is hoztak nagy áldozatot azzal, hogy átálltak erre a technológiára, ugyanis a legtöbb mutatványt korábban is a bohócok és az artisták végezték el.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/81685/pics/lead_800x600.jpg
állati,állatvédelem
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?