Blogolj!

Zabálnivalóan édesek a miskolci szurikátakölykök! (videó)


Május utolsó napjaiban születtek a kicsik, akiket végre szemügyre vehetnek az állatkert látogatói.

Fotó: Miskolczoo.hu/Veress Tamás

Tüneményes szurikátabébikkel gazdagodott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Három cuki kis kölyök épült be a csapatba a látogatók legnagyobb örömére.

A kicsik ugyan még május utolsó napjaiban jöttek a világra, mivel azonban szüleik az első hetekben a föld alatt kialakított üregeikben nevelték utódaikat, így gondozóik is csak hetekkel később pillantották meg őket először. Mára a kölykök elég nagyok lettek hozzá, hogy folyamatosan a föld felszínén tartózkodjanak a felnőtt állatok társaságában – írja az állatkert hivatalos oldala.

2002-ben érkeztek meg az első szurikáták a Miskolci Állatkertbe, egyenesen a Dél-Afrikai Köztársaságból utaztak Miskolcra. Gyorsan a látogatók kedvenceivé váltak, népszerűségük pedig azóta is töretlen. Köszönhető ez annak is, hogy évről évre rendszeresen kicsinyeket is nevelnek a kifutójukban. A jelenlegi kölykök szüleivel azonban új csapat alakult: apjuk Németországból, a chemnitzi állatkertből, míg anyjuk Csehországból, a brnói állatkertből került Miskolcra. Tavaly már sikeresen felneveltek együtt három kölyköt, akik jelenleg is a csapatban élnek. Idén pedig újra három utódot nevelnek – derül ki tájékoztatásból.

Isten éltesse az egész nagycsaládot! :-)

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/76162/pics/lead_800x600.jpg
állati,állatkert,Miskolci Állatkert,Miskolci Állatkert és Kultúrpark,szurikáta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?