Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Elszaporodtak a medvetámadások Hargitában, ki kell lőni az állatokat


A román környezetvédelmi miniszter évi 140 medve kilövésére adott engedélyt, de Hargita Megye Tanácsa szerint ennek a triplájára lenne szükség.

Fotó: Székelyhon

Bukarestben tartott közmeghallgatást a román környezetvédelmi miniszter július 2-án, s az eddig ismert információk szerint évi 140 medve kilövésére adott engedélyt. Mindez azt jelenti, hogy nem változik az eddigi gyakorlat - számolt be a hargitamegye.ro portál. A cikk megjegyzi, évente háromszor ennyi medve kilövésére kellene engedélyt adni, mert olyannyira gyakoriakká váltak a medvetámadások, hogy máshogy nem lehet megfékezni azokat.

Hargita megyében július első két napjában két medvetámadás is történt, mindkét áldozatot kórházba kellett szállítani: egy hatgyerekes családanyára és egy 15 éves fiúra támadt rá egy medve.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, nemcsak szabályozásra, megelőzésre és beavatkozásra egyaránt szükség van ahhoz, hogy megfékezzék a medvetámadások gyakoriságát, továbbá a román minisztériumnak Hargita megye esetében egy sajátos szabályozást is ki kellene dolgoznia, hiszen sehol nincs ennyi áldozata a medvetámadásoknak Romániában, mint ott.

Hargita Megye Tanácsa létrehozott egy munkacsoportot is, ahol szakemberek és helyi érintettek, úgy mint erdőtulajdonosok, vadászok, gazdálkodók és állattartók próbálnak meg közösen megoldást találni arra, hogy a medve és az ember együttélése konfliktusmentes legyen.

Címkék: medve, medvetámadás
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/75594/pics/lead_800x600.jpg
medve,medvetámadás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?