Blogolj!

Ez durva: eszméletvesztéssel járhat a viharos darázscsípés!


Ráadásul a kalcium semmit sem ér az allergiás tünetek jelentkezése esetén, szóval nagyon oda kell figyelnünk a csípős rovar támadása esetén...

Fotó: pixabay.com

Ha valakit még nem csípett meg soha darázs, akkor nem lehet előre megmondani, hogy milyen mértékben érzékeny erre. Ilyen teszt ugyanis sajnos nem létezik – közölte Mezei Györgyi allergológus az M1-en.

Aki allergiás a méh- vagy darázscsípésre, annak szervezete olyan ellenanyagot termel, amely „nagyon nagy vihart kavar”, amikor a méreg bejut. A súlyosabb bőrtüneteken kívül légzési, keringési zavart is okozhat a rovarok mérge. Végső esetben anafilaxiás reakció, majd pedig sokk követi a csípést. Ez már eszméletvesztéssel is járhat – ismertette a veszélyeket a szakember, hozzátéve: érdemes tehát felkészülni rá, ha valakinél már jelentkeztek a csípés utáni súlyos tünetek, azonnal orvoshoz kell vinni, ahol felkészítik a teendőkre.

Az allergológus kijelentette: téveszmének számít, hogy az allergiás tünetnél kalciumot kell bevinni, ennek ugyanis semmi hatása nincs egy darázscsípésnél, és az antihisztamin is csak az enyhébb bőrreakcióknál használható.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/75390/pics/lead_800x600.jpg
allergia,csípés,darázs
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?