Blogolj!

Negyven kutya maradt fedél nélkül a Szabolcsban pusztító vihar miatt


Orkán erejű széllel és óriási mennyiségű esővel rombolt a vihar csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A pusztítást egy mátészalkai kutyamenhely sem úszta meg, amely szinte helyrehozhatatlan károkat szenvedett.

Fotó: Összefogás az Állatokért Alapítvány/Facebook

Brutális pusztítást végzett a vihar csütörtök délután Szabolcsban, az orkán erejű szél több településen szaggatta le az épületek tetőfedelét, döntött ki fákat, tett járhatatlanná utakat, Nyíregyházán pedig villámárvizek alakultak ki a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű eső miatt.

Az Összefogás az Állatokért Alapítvány Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a vihar óriási károkat okozott egy mátészalkai kutyamenhelynél is, amely a történtek után most romokban hever. A menhely önkénteseinek nincs lehetőségük önerőből helyreállítani a károkat, ezért most segítséget kérnek.

Mint írják, a vihar öt kennelt is a feje tetejére állított, másik ötöt pedig nemes egyszerűséggel átrepített a szomszédos telekre egy két méteres kerítés fölött, ezért negyven kutya marat az udvaron és egyelőre nem tudják őket hová vinni, ezért ideiglenes befogadókat keresnek az állatok számára.

Az alapítvány önkéntesek segítségét kéri, hogy minél gyorsabban sikerüljön helyreállítani a károkat és anyagilag is nyújthatunk segítséget a menhelynek a Facebook-posztban található módon.

Címkék: kutya, menhely, mentés
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/75311/pics/lead_800x600.jpg
kutya,menhely,mentés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?