Blogolj!

Bilincsben a fővárosi teknősgyilkos


Az ózdi rendőrök fogták el azt a nőt, aki szerdán egy kockakővel verte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét.

Fotó: zoobudapest.com

A megkínzott állatot az állatkert gondozói a zárás előtti állományszeme idején találták meg június 13-án este, de olyan súlyosak voltak a sérülései, hogy az állatorvosok már nem tudtak segíteni rajta, el kellett altatni - írta meg az Index.

Az állatkert közleményt adott ki az incidens után, amelyben leírták, a megvert teknősnek hatalmas fájdalmai lehettek, mert a testét borító páncél a hasán és a hátán is teljesen kettéhasadt, a belső szervei is súlyosan megsérültek, nem sok esélye maradt a túlélésre.

A térfigyelő kamerák felvételei alapján kiderült, a teknőst egy nő emelte ki a kifutójáról, majd miután az állat a kezére piszkított - ez nem ritka a teknősöknél olyan esetben, ha megrémülnek -, a tettes keresett egy követ és agyonütötte vele a teknőst.

A rendőrség a felvételek alapján azonosította, majd Ózdon el is fogta a teknősgyilkos nőt pénteken, aki ellen állatkínzás miatt indítottak nyomozást. A 28 éves V. Adélt előállították, kihallgatása jelenleg is zajlik, a nyomozók őrizetbe vételét és bíróság elé állítását tervezik.

Mostanra az is kiderült, hogy az agyonvert teknős egy nyolcéves hím példány volt, ami kifejezetten fiatalnak számít, hiszen ezek az állatok több évtizedig is élhetnek - a meggyilkolt állat is élhetett volna még akár hatvan-hetven évig.

Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az Indexnek elmondta, ehhez hasonló barbár eset nagyon ritkán fordul elő, utoljára a kilencvenes években volt ilyesmire példa: akkor egy tettes egy hódot dobott agyon egy féltéglával, 1994-ben pedig egy ökölnyi méretű gumilabdát adott egy víziló szájába, amely aztán lenyelte azt és bele is pusztult.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/74627/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,állatkínzás,Fővárosi Állatkert,teknős
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?