Blogolj!

Drámai: a műanyaghulladék a bálnák sorozatgyilkosa?


Úgy tűnik, mégiscsak jó ütemben haladunk afelé, hogy megöljük a bolygót. A jelek szerint a tengerek mélyén található szennyezés okozta több bálna halálát. Az embernél tényleg nincs nagyobb állat?

Fotó: Greenpeace

Öt elpusztult bálnát találtak Szicília térségben az elmúlt héten. Bár a szakemberek még vizsgálják az állatok halálának okát, nagy a valószínűsége, hogy emberi felelőtlenség, vagyis a tengerek műanyaghulladékkal való elárasztása áll a háttérben.

Egy hat méter hosszú nagy ámbráscet tetemére Stromboli szigetének közelében bukkantak, és négy másik nagy ámbráscet tetemét is észlelték, egyiket Favignana-sziget közelében, másik hármat Cefalu, Palermo és Milazzo strandjaira sodorta a víz – jelentette a Greenpeace.

Az állatorvosok megvizsgáltak már három tetemet, kettőnek emésztőrendszerében műanyagot találtak, ami rendkívül aggasztó, hiszen egyértelműen arra utal, hogy a szennyezés jelentős mértékű a tengerek mélyén, és leginkább a fiatal állatokat veszélyezteti.

Az MTI emlékeztet: márciusban Szardínia szigetén huszonkét kiló műanyaghulladékot találtak egy partra vetődött és elpusztult nagy ámbráscet gyomrában. A kiszedett szemétben akadt kábelburkolat, összegabalyodott halászháló, műanyag tányér és bevásárlószatyor, továbbá egy mosóporos zacskó is...

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/73547/pics/lead_800x600.jpeg
állatáldozat,állati,állatvédelem,ámbráscet,bálna,Greenpeace
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?