hirdetés
Blogolj!

Egy városka, ahol még a tyúkok is külön zebrán járnak (videó)


Szárnyas szenzáció Németországból: különleges módon szabályozták a tollas tojástermelők közlekedését.

Fotók, videó: swr.de

Fantasztikus kisváros a Németország déli részén, a Duna partján fekvő Ertingen, mely nemcsak emberi, de állati lakóira is odafigyel. Törődik a biztonságukkal és azzal, hogy napról napra jól érezzék magukat. A több évszázados mezőgazdasági múlttal bíró Ertingen gazdaságának a baromfitenyésztés a sarokköve, nem véletlen tehát a szárnyasokat övező megkülönböztetett figyelem.

A mintegy ötezer fős településen tehát rengeteg tyúkocska él, melyek rendszeresen kiszökdösnek a ketrecekből és a kertekből, veszélyeztetve testi épségüket, illetve a helyiek mindennapi betevőjét. Ezt elégelte meg az egyik fiatal gazda, aki úttörő kezdeményezéssel állt elő: felfestett egy zebrát kimondottan a tyúkjainak a farmja közelében.

Mindezt azzal is megspékelte, hogy közlekedési táblát helyezett ki az út két oldalára, figyelmeztetvén az autósokat a szárnyasveszélyre – tudósít az swr.de.

A hírek szerint az ertingeni csirkék büszkék és örömmel vették birtokba zebrájukat, és mostantól rendszerint azon baktatnak át az út egyik oldaláról a másikra aktuális ügyeik intézésére.

Apró bökkenő, hogy a városi elöljáróság valószínűleg a lehető legrövidebb időn belül felszámolja az önhatalmúlag kreált közlekedésszabályozási konstrukciót...

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/72875/pics/lead_800x600.jpg
állati,csirke,Ertingen,közlekedés,tyúk,zebra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?