hirdetés
Blogolj!

Néha jobb bent, mint kint


Gyakori vitatéma még az állatbarátok körében is, hogy az állatok vajon tényleg érezhetik-e jól magukat természetes élőhelyüknél jóval kisebb területre korlátozva egy állatkerti kifutóban, vagy sem. Nos, ha Fredet kérdezzük, az ő válasza egyértelműen az igen.

Fotó: RNZ.de

Fred egy cuki kis mosómedve, aki történetesen szabad állatnak született, de valószínűleg világéletében vonzotta az állatkerti nyüzsi, mert nem olyan régen magával ragadta az inverz Madagaszkár-érzés: a népszerű rajzfilm szereplőivel ellentétben ő nem szabadulni szeretett volna az állatkertből, hanem éppen ellenkezőleg, bejutni oda.

Fred a heidelbergi állatkert mosómaci populációját szemelte ki magának barátkozás céljából, s azonnal meg is találta a közös hangot fajtársaival, olyannyira, hogy teljesen a kispajtások kifutójához szokott. Sőt, egyenesen albérletbe költözött oda. Na már most, az a helyzet, hogy Fred nem igazán szeret lakbért fizetni, így az állatkert gondozóinak ki kellene, ki kellett volna valahogy lakoltatni a kis betolakodót, de ez sajnos sehogy sem sikerült eddig és nagyon valószínű, hogy ezután sem fog.

Fred egyébként nagyon jól kijön az állatkerti mosómacikkal, egészen egyszerűen nem tudják kitoloncolni közülük. Az biztos, hogy egyelőre nagyon jól érzi magát, de ő még nem tudja azt a szörnyűséget, amit mi már igen: az Európai Unió törvényei alapján a mosómedve invazív faj, ami azt jelenti, hogy veszélyt jelent a kontinens más élőlényeire nézve, ezért nem túl szerencsés, ha szaporodni kezd. Magyarul: kellemetlen kasztrálás vár Fredre, hiszen a gondozóknak kötelező ivartalanítaniuk hősünket.

Címkék: állatkert
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/72642/pics/lead_800x600.jpg
állatkert
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?