Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Állati fűnyírók gondozzák a bécsi Duna-szigetet


Szellemes és ötletes megoldással rukkoltak elő a sógorok, tanuljunk tőlük, és becsüljük meg mi is a természetes (bio)főnyírókat!

Illusztráció: pixabay.com

Kimondottan öko és mindemellett olcsó módszert talált az osztrák főváros a Duna-sziget füves területeinek karbantartására. Nagy fogyasztású fűnyírógépek helyett májustól ugyanis egy birkanyáj fogja lelegelni, azaz gondozni a pázsitot a bécsiek kedvenc pihenőhelyén – írja az eurocommpr.at hírére hivatkozva a zoozoo.hu.

A bécsi bárányokat a LIFE DICCA európai uniós környezetvédelmi projekt keretein belül vetik be. Az állati jó program alapvető célja, hogy a széndioxid-kibocsátást 10 vagy akár 20 százalékkal is csökkentse, hozzájáruljon a fajok sokféleségének megőrzéséhez, és csökkentse a fenntartási költségeket. Az osztrák főváros Duna-szigetért is felelős ügyosztálya ennek érdekében fenntartható fűnyírási koncepciót dolgozott ki, melynek középpontjában egy juhnyáj áll.

Idén májustól tehát már nemcsak heverésző emberekkel, hanem legelésző állatokkal is találkozhatunk majd az osztrák főváros kedvenc szabadidős szigetén.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/71427/pics/lead_800x600.jpg
állati,bárány,Bécs,birka,fűnyíró,juh
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?