Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Vigyázat, támadnak a poloskák!


A gyönyörű tavaszi időjárásnak örülhetünk, az ezzel együtt invázióra induló poloskahadaknak már annál kevésbé.

Fotó: youtube.com

A hét közepétől beköszönt a tavasz, 20 Celsiuk-fokkal és csodás napsütéssel varázsol el a március. A jó idő árnyoldalaként viszont – figyelmeztetnek a szakértők – ránk törnek az olyannyira gyűlölt zöld és barna poloskaseregek.

Tudni érdemes, hogy mínusz 15 fok alatt nem pusztulnak ki ezek a gusztustalan rovarok, ezért idén is gond nélkül átteleltek Magyarországon. Most kifelé igyekeznek az épületekből, ellepik a tereket, parkokat, földeket, hogy aztán ősszel majd megkíséreljenek visszatérni a védettebb helyekre.

„Amikkel most találkozunk, azok már a múlt évről áttelelt példányok. Egy kis jó idő, egy kis napsütés, egy kis meleg hatására ezek az állatok aktivizálódnak, és ismét elkezdenek mozogni”

– magyarázta el Sár József entomológus a TV2 Tényeknek.

Ő is és az RTL Klub Híradójának nyilatkozó Merkl Ottó biológus is kiemelte: mivel a természetben nincs ellenségük, így kénytelenek vagyunk mi magunk elpusztítani őket. Érdekesség, hogy még a fecskék sem fogyasztják ugyanis a poloskákat, tekintve, hogy „ehetetlenül rossz ízűek”.

A szakemberek szerint a magyar városlakó ember manapság egyre több inváziós rovarral kénytelen találkozni. Ezek nem nálunk őshonosok, máshonnan érkeztek, és egyáltalán nem örülünk nekik. Ilyenek az ázsiai márványospoloska, a harlekin katica és egyre több új lepkefaj, melyek a haszonnövényeket károsítják.

Címkék: állati, poloska, rovar
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/69788/pics/lead_800x600.jpg
állati,poloska,rovar
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?