Blogolj!

Megtalálták a világ legnagyobb fehér cápáját


A tengerbiológusokból álló kutatócsoport tigriscápák tanulmányozása céljából utazott a hawaii Sand Island szigetre, de szenzációs felfedezést tett.

Fotó: USA Today

A modellként és professzionális szabadtüdős búvárként is ismert tengerbiológus, Ocean Ramsey kollégáival az Oahu közelében fekvő szigetre szervezett expedíciót, méghozzá azért, mert a National Oceanic and Atmospheric Admministration munkatársai nemrég vontattak el egy nagy ámbárscetet a partoktól távolabbi nyílttengeri vizekre. A bálnatetem Ramsey-ék számára kitűnő lehetőséget biztosított, hogy a környék tigriscápa populációját monitorozzák, hiszen a ragadozók csak úgy özönlöttek a friss húsra.

Javában zajlott a megfigyelés, amikor a vízben feltűnt egy a tigriscápáknál sokkal nagyobb hal sziluettje, amelyről később kiderült, hogy hat méteres hosszával és két és fél tonnás testtömegével a valaha élt legnagyobb fehér cápa lehet. Ettől hatalmasabb példányt még soha nem fedeztek fel a kutatók. Ramsey és munkatársai búvászmaszkkal, légzőcsővel, valamint uszonyokkal felszerelkezve merültek le a hajójuk körül békésen körözgető óriás mellé, erről pedig felvételeket is készítettek.

"Csak ez a nagy, szép, és szelíd óriás volt az, amely nem karcolta meg a hajónkat. Napfelkeltekor mentünk ki, és ő szinte egész nap velünk maradt"

- számolt be a tengerbiológus a különleges találkozásról.

Címkék: cápa
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/67829/pics/lead_800x600.jpg
cápa
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?