Blogolj!

Vigyázzunk itthon telelő madarainkra!


Az idei első komolyabb hó érkeztével még fontosabb odafigyelnünk kis szárnyasainkra, ugyanis az összefüggő hótakaró alatt nem találják meg az élelmet és ha nem etetjük őket, akkor könnyen elpusztulhatnak.

Fotó: Napi Boldogság/Kiss Gábor

Az Orpheus Állatvédő Egyesület az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyenkor sokkal kevesebb a madarak számára felcsipegethető mag, növény, rovar és egyéb tápanyag, mivel a hó beborítja élelemforrásaik jelentős részét, éppen ezért életmentő is lehet, ha megetetjük áttelelő madarainkat.

Az sem mindegy persze, hogy mit kapnak a szárnyasok, a rovarevő madarak számára például a legmegfelelőbb táplálék a marhafaggyú, amely magvakkal gazdagítható. Célszerű az eledelt egy hálóba helyezni és így a fákra függeszteni, esetleg kisebb farönkök üregeibe rejteni.

A gerlék, verebek kedvelt téli csemegéje a kukoricadara, amelyet a földről szeretnek felcsipegetni. Fontos megjegyezni, hogy az ételt mindig száraz helyre rakjuk ki a madaraknak és az is fontos, hogy a kertek ne legyenek teljesen tisztára takarítva, mert a tobozok és magvak élelmet, a növények pedig búvóhelyet biztosítanak számukra.

Címkék: életmentő, madár, tél
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/66334/pics/lead_800x600.jpg
életmentő,madár,tél
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?