hirdetés
Blogolj!

Az örök mosómedvemezőkre távozott Stikli, Budakeszi kedvence


Gyászol a Budakeszi Vadaspark. A látogatók kedvencére, a 17 esztendős korában elpusztult mosómedvére, Stiklire különleges fotóalbummal is videóval is emlékeznek. Stikli képes volt pacsit adni, hagyta magát megsimogatni, és kézből is tudott enni.

Fotó: Budakeszi Vadaspark

Szörnyű hírt hozott az állatbarátoknak a Budakeszi Vadaspark Mikulása. Az állatkert pénteken tudatta a nagyközönséggel, hogy a napokban örök nyugalomra hajtotta fejét Stikli névre keresztelt közkedvelt mosómedvéje.

A mosómedvéknél matuzsálemi kornak számító, 17 évet megért Stikli hosszas betegeskedés után távozott a vadasparki állatok köréből. Az egyedülállóan tehetséges, nagyon érdeklődő, aranyos, okos és gyors tanulási képességgel rendelkező állatot mindenki imádta.

A népszerű mosómedve 11 évvel ezelőtt került a vadasparkba, és kifutótársával, Dagival töltötte legtöbb idejét. A két állat együtt pihent, napozott, valamint a kedvenc ételeiket fogyasztották: csirkehúst, szőlőt és főtt tojást. Stiklit a látványetetések és állattréningek alkalmával is megfigyelhették a látogatók: a rendkívül tanulékony és okos állat többek között képes volt pacsit adni, hagyta magát megsimogatni, kézből is tudott enni, és ügyesen kutatott az elrejtett jutalomfalatok után. A legutolsó látványelemet, a kukafelborítást másfél hónappal ezelőtt már gyengélkedve tanulta meg, de kitartásának köszönhetően ezt az akadályt is sikerrel vette.

„Évekkel ezelőtt kezdtünk el együtt dolgozni, ami alatt nagyon sokat tanultunk egymástól. Stikli érdeklődő és okos volt, nagyon gyorsan tanult. Hallgatott a nevére, hívásra jött, tudta, hogy hol van a saját etetős helye, mindig ott várta a délutánt, a közös munkát és szórakozást”

– emlékezett Jóba Katalin, a Budakeszi Vadaspark állatgondozója.

Stikli emlékére különleges fotóalbumot nyitott Facebook-oldalán a Budakeszi Vadaspark, várják a látogatók kedvenc képeit.

A Stikli együttes pedig megható videóval búcsúzik.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/66005/pics/lead_800x600.jpg
állatvédelem,Budakeszi Vadaspark,mosómedve
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?