hirdetés
Blogolj!

Madárszenzáció Magyarországon – váratlan vendég érkezett


Egy kuhi üldögélt egy repcetábla fölötti vezetéken. Ilyen madarat korábban csak egyetlen egy alkalommal figyeltek meg hazánkban!

Fotó: MME Csongrád megye/Szántó Bence

Madárszenzáció Magyarországon – egy kuhit figyelt meg pénteken Szabadszállás környékén Pigniczki Csaba természetvédelmi őrkerület-vezető. A fantasztikus felfedezésről a Magyar Madártani Egyesület Csongrád megyei csoportja számolt be közösségi oldalán.

A hír azért igazi és páratlan különlegesség, mert korábban kuhit csak egyetlen alkalommal vettek szemügyre hazánkban. 2012-ben a Zámolyi-medencében látták az amúgy Európában csak alkalmi előforduló kis testű ragadozó madarat.

A vádómadárfélék családjába tartozó kuhi egyébként Dél-Afrikában és Dél-Ázsiában számít igen gyakorinak, Afrika mellett Indiában és az indonéz szigetvilágban fészkel, de a közelmúltban egyre gyakrabban bukkan fel Délnyugat-Európában is. Szóval alapvetően melegkedvelő, ezért is furcsa, mit keres a mínuszokba forduló Kárpát-medencében... Mindenesetre mi örülünk neki, Isten hozta!

A szakemberek megjegyzik róla, a vércse méretű madár világosszürkés színezetével, kissé széles, de hegyesedő, felül fekete szárnyfedőkkel tarkított szárnyával, nagy fejével rövid nyakával összetéveszthetetlen vendég.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/65064/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?