Blogolj!

Gyerekeink és óriás barátaink


 

Néha ijesztően néznek ki, néha maguk sincsenek tudatában a méretüknek, ennek ellenére a hatalmasra növő kutyafajták általában különösen családbarátok, úgy szeretik és óvják gyerekeinknet, mintha a sajátjuk lenne. 

  

Azonban nem minden nagyméretű kutya alkalmas feltétlenül a családi életre, például az őrkutyák vagy egyes pásztorkutyák, illetve nem minden kutya tolerálja jól, ha a gyerekek durván vagy akár az állat számára agresszívnek hatóan játszanak velük. 

 

A kutyák és a macskák fontos szerepet játszhatnak mind a csecsemők, mind a nagyobb gyerekek egészséges életében, ráadásul fejlesztik az érzelmi kapcsolatokat és a mozgásszervi rendzsert is. A legmegfelelőbb, ha gyermekünk három éves körüli korában kerül közelebbi kapcsolatba a kutyával, és válik a háziállat pajtásáva, kaland-társává, barátjává és bizalmasává. 

   

Kutatások arra az eredményre jutottak, hogy az allergiás reakcióktól sem kell tartanunk, sőt, a gyermekek és a háziállatok együttélése még csökkentheti is a probléma előfordulását. A Clinical & Experimental Allergy című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a háziállatokkal körülvett gyermekek kevésbé érzékenyek az allergénekre. Más eredmények azt igazolják, hogy a kedvtelésből tartott állatokkal való napi kapcsolat által nyugodtabbá válnak a gyermekek és könnyebben is barátkoznak, jóval kevesebb eséllyel lesznek viselkedési vagy érzelmi problémái.

   

A kedvenccel való törődés, etetés, itatás, sétáltatás, játék fejleszti a gyerek felelősségtudatát, az állatokkal szembeni érzelmi kötődését valamint megtanítja a szabályok betartásának szüségességét.

Ne feledjük, hogy mindig körültekintően mérlegeljünk és felelősségteljesen döntsünk, mielőtt egy háziállatot fogadnánk az otthonunkba!

  

Ez a kis képösszeállítás azt bizonyítja, mennyire imádnivalóak tudnak lenni óriás kedvenceink.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

  

 

Forrás: marcianosmx.com

 

Címkék: kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/63815/pics/lead_800x600.jpg
kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?