Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Brutális emberi mészárlás tizedeli a Föld állatállományát


Az elmúlt szűk ötven évben a világ állatainak több mint hatvan százalékát pusztítottuk el.

Megdöbbentő adatokat kapott az az 59 tudós közreműködésével létrejött kutatócsoport, amely azt vizsgálta, hogy 1970 óta milyen mértékben mészárolta le az emberiség a Föld állatait. A WWF állatvédő szervezet tájékoztatása szerint az eredmény sokkoló: az elmúlt szűk ötven évben az emlősök, madarak, hüllők és halak populációjának több mint hatvan százalékát pusztította ki az emberiség, ez akkora mészárlás, mintha egyszer csak eltűnne Észak-Amerika, Dél-Amerika, Afrika, Európa, Kína és Óceánia teljes lakossága - nyilatkozta Mike Barrett, a WWF vezetője.

Ez a brutális méretű irtás azért is probléma, mert komolyan veszélyezteti a Föld több milliárd év alatt kialakuló ökoszisztémájának egyensúlyát, amit az emberi populáció néhány évezreden át tartó folyamatos növekedése egyre nagyobb mértékben töröl el. És most elsősorban nem is csak a vadászatra kell gondolnunk, hanem az állatok élőhelyeinek elpusztítására, kisemmizésére.

A hatvan százalék fölötti arány azért is elképesztő, mert négy évvel ezelőtt még "csak" az állatok populációjának 52 százaléka tűnt el a Földről. S most jöjjenek az igazán sokkoló adatok: egy elemzés szerint az emlősök 83 százaléka már nem él, de a növények fele is eltűnt a civilizáció hajnala óta. Ahhoz, hogy helyreálljon a Föld természetes ökoszisztémája 5-7 millió évre lenne szükség.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/63584/pics/lead_800x600.jpg
állatvédelem,állatvédő,veszélyeztetett faj
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?