Blogolj!

Berosálsz: kincseket kapart ki a cseh kiskutya!


Ilyen nincs, és mégis van. Nincs is régész végzettsége a négylábúnak, mégis egyedülálló bronzkori leleteket tárt fel!

Illusztráció: 3milliondogs.com

Alighanem médiasztár lesz Monty, a jó szimatú kutya cseh kutyus, de még az sincs kizárva, hogy Hollywood is megfilmesíti kalandjait.

Négylábú főhősünk az észak-csehországi Orlické-hegységben sétált gazdájával, bizonyos Frankota úrral, amikor valami igazán különlegesre bukkant. No, nem elrejtett csontfinomságok kapart ki, hanem egy egészen egyedi és páratlan leletegyüttesbe ütötte az orrát és a mancsát.

A számos karperecből, 13 sarlóból, illetve két lándzsa- és három baltafejből álló, meglepő módon gyakorlatilag teljesen ép leletegyüttes a szakemberek szerint valamilyen rituális tevékenységre utal. A maradványokat azóta átadták a Hradec Králové Régió illetékes hatóságának.

A régészek szerint a Monty által feltárt maradványok mintegy 3000 évesek, és valószínűleg a késő bronzkori urnamezős kultúrától maradtak fenn. Az érintett régióban nagyjából 60 éve nem került elő ilyen jelentős kincs.

Arról nem szólnak a jelentések, mi lett a becsületes megtaláló jutalma, de reméljük, azért jó néhány jutalomfalat lecsusszant a torkán!

Címkék: kincs, kutya, régészet
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/58622/pics/lead_800x600.jpg
kincs,kutya,régészet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?