Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Cukiságbomba: pótmama szopiztatja a kis szurikátát


Ettől elolvadsz: kivették a csapatból a fiatalabbik, gyengébbik szurikátatestvért, akit speciális tápszerrel táplál a pótanyukája.

Fotó: Szegedi Vadaspark

Két aranyos kis szurikátakölyök született nyáron a Szegedi Vadasparkban, de a kisebbik számára nem indult könnyen a földi lét. A látogatók kedvencének számító állatok egyik kicsinyét gondozónak kellett magához vennie, hogy erőre kapjon, és később teljes életet élhessen az övéi között.

A féltestvérek közül a fiatalabbik gyengébb, kevésbé élénk volt, úgy tűnt, mintha nem tudna eleget szopni, annak ellenére, hogy a családtagjai folyamatosan gondját viselték. A szakemberek ezért úgy döntöttek, kiveszik a csapatból, mielőtt baj történne, és egy gondozó vette pártfogásába az állatot. Szerencsére a kis tünemény elfogadta a macskatejpótló-tápszerből készült tejet, sőt már szilárd táplálékot is eszik. A gondos nevelésnek köszönhetően összeszedte magát, így remélhetőleg sikerül felnevelni, és a kritikus időszak végeztével végre bátran nevezheti el a gondozója.

A szakemberek célja, hogy amint lehetséges, visszaszoktassák a csapatba a fiatal szurikátalányt. Ez nem egyszerű feladat, hiszen a szurikáták amennyire szoros és összetartó családokban élnek, annyira bizalmatlanok az idegenekkel, és valószínű, hogy nem ismerik fel a visszatért családtagot a kölyökben. Emiatt az összeszoktatásuk hosszú időt és óvatosságot igényelhet majd – árulta el az MTI-nek az állatkert igazgatója.

A csöppség két hónapos koráig mindenképpen az emberi pótanya gondoskodását fogja élvezni, utána kezdődhet meg visszatérése a saját családjába.

Szorítsunk érte!

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/58474/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,állatvédelem,Szegedi Vadaspark,szurikáta
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?