Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Példamutató állatvédelmi törvényt fogadhatnak el Skóciában


Törvénytervezet született a szigetországban arról, hogy betiltsák az állatok egészségére káros, azoknak egész életüket végigkísérő szenvedést okozó genetikai szelekciót.

Fotó: kutyafajtak.hu

Azt mindenki tudja, hogy bizonyos háziállatok fajait nem a természet szülte, hanem az emberi kivagyiság és szimpla egoizmus teremtette meg. Legalábbis a természet nem pontosan ilyennek alkotta meg őket. Vegyük például a mopsz kutyafajtát, amely bár első ránézésre egy cuki is röfögő szőrgolyó, de éppen természetellenes testfelépítése miatt nem kap rendesen levegőt és küzd egész élete során számos betegséggel, amely megkeseríti a mindennapjait, ráadásul a gazdik nyakába is extra költségeket ró.

Skóciában most törvénytervezet született arról, hogy betiltsák az állatok egészségére káros, azoknak egész életüket végigkísérő szenvedést okozó genetikai szelekciót, ugyanis az elmúlt években ugrásszerűen megnőtt az igény a különleges fizikai jellemzőkkel rendelkező házikedvencek iránt, s egyre inkább keresünk olyan fajtákat a kutyusokból és a macskákból, amelyeknek fizikai paraméterei eltérnek a természetestől - kurtább a lábuk, piszébb az orruk, kisebbre, vagy nagyobbra nőnek és így tovább és így tovább.

A törvény olyan fajokat érintene, mint a skót lekonyuló fülű macska, a rövid lábú munchkin macska, a természetellenesen kis fejű Cavalier King Charles spániel, vagy a már említett, légzési problémáktól és elhízástól szenvedő angol és francia bulldog és mopsz. Ezeket az állatokat - ha elfogadják a törvényt - nem lehet majd Skóciában tenyészteni, amellyel globálisan is úttörő állatvédelmi törvény születne a szigetországban.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/58343/pics/lead_800x600.jpg
állatvédelem,kutya,macska
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?