hirdetés
Blogolj!

Döbbenet! Kegyetlen mészárosok tizedelik az elefántokat


Soha ilyen brutális elefántgyilkolás nem történt még a fekete kontinensen, csaknem száz tetemre bukkantak a természetvédők.

Fotó: BBC/Elephants Without Borders

Mintegy 90 elefánttetemre bukkantak egy híres botswanai vadrezervátumban a természetvédők. Az állatok vadorzóknak estek áldozatul: ez a valaha volt legnagyobb vadorzók által okozott pusztítás, amelyet Afrikában tapasztaltak. A megölt állatok többségének agyarát eltávolították. Elpusztításuk egybeesett azzal, hogy a botswanai hatóságok megszüntették a vadorzók ellen fellépő parkőrök felfegyverzését – közölte az Elefántok Határok Nélkül nevű szervezet.

A szakemberek vadállatszámlálást tartottak a térségben, amikor felfedezték a tetemeket. A 87 elefánt többségét hetekkel ezelőtt ölték meg, és a vadorzók elpusztítottak öt szélesszájú orrszavút is az elmúlt három hónapban.

Szakértők szerint a frissen leölt elefántok száma kétszerese annak, amit bárhol Afrikában tapasztaltak. A 2015-ös nagy elefántszámlálás adataiból kiderült, hogy az elmúlt tíz évben az afrikai elefántok egyharmadát megölték, és a tanzániai elefántok 60 százaléka pusztult el öt év alatt.

Az MTI hozzáteszi, Botswanában él a világ legnagyobb elefántpopulációja, amely mintegy 130 ezer egyedet számlál. Botswana eddig közismert volt arról, hogy könyörtelen a vadorzókkal szemben, a dél-afrikai országban ezért igen ritka volt a vadorzás, és jóval kisebb volt az elefántpusztulás, mint bárhol Afrikában. Ezt az állatok is megérezhették, mert a szomszédos Angolából, Namíbiából és Zambiából nagy számban vándoroltak át a biztonságosnak vélt helyekre.

Vesztükre.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/57909/pics/lead_800x600.jpg
Afrika,állatvédelem,elefánt,természetvédelem,vadorzás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?