Blogolj!

Festőművésznek állt a bécsi állatkert óriáspandája


Nem is akármilyennek, alkotásait 160 ezer forintért árulják, hogy a bevételből megjelentethessenek egy könyvet az óriáspandák bécsi történetéről.

Fotó: ABC News

Festeni kezdett Yang Yang, a bécsi állatkert nőstény óráspandája - számolt be róla az MTI. Az elvárások nagyok vele szemben, nem lehet a művészetet csak úgy félvállról venni, a Schönbrunni Állatkert közleménye szerint ugyanis kereken száz darab festményt várnak Yang Yangtól, méghozzá azért, hogy a befolyó összegből könyvet jelentessenek meg az óriáspandák bécsi történetéről. Az alkotásokat az eredetiséget igazoló okmánnyal együtt fejenként 490 euróért, azaz nagyjából 160 forintért árusítják a startnext.com oldalon és ha október 9-ig összejön a várt 25 ezer euró, megjelenhet a fotókkal gazdagon illusztrált, kétnyelvű összefoglaló kötet az osztrák fővárosba került pandák történetéről.

Yang Yang egyébként 2003-ban költözött Bécsbe párjával, Long Huival. A művésznőnek természetesen akad segítsége az alkotásban, az állatgondozók tartják neki a papírt, amelyre felmázolja elképzeléseit egy rácson keresztül. Eveline Dungl zoológus szerint a többszörös anyuka nagyon élvezi a pingálást és rendszerint alig várja, hogy megkapja a külön erre a célra barkácsolt bambuszecsetét, ha pedig nincs egyéb teendője, egymás után akár több képet is készít.

Stílusa változó, de kizárólag kétféle színnel dolgozik, természetesen ezek a fekete és a fehér, elvégre ilyen színű ő maga is. Munkáját persze nem hagyják honorárium nélkül, egy elkészült festmény után sárgarépa és édesburgonya jár neki. A Schönbrunni Állatkertben nem Yang Yang az első lakó, amely festőnek állt: Nonja, a tavasszal 42 évesen elhunyt nőstény orangután is számos képet festett az 1990-es években, amelyekkel világhírűvé vált.

Címkék: állatkert, panda
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/57662/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,panda
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?