Blogolj!

Jaj, úgy élvezem én a strandot...!


 

A videót Demeter Enikő készítette a romániai Mohos Természetvédelmi Területen található tónál, majd pedig elküldte a National Geographic Magyarországnak.

 

Az igencsak szerencsés hölgy, aki Székelyföldön nevelkedett, ott élő szüleinél nyaralt kisfiával.

„Éppen a  gyerekeknek vettem kürtőskalácsot és mivel nem annyira szeretem a természetben a tömeget azt javasoltam, tegyünk egy sétát a tó kevésbé zsúfolt része felé. Akkor pillantottam meg a Szent Anna-kápolna tövében az anyamedvét két bocsával. Nagyon örültem a látványnak és egyre közelebb merészkedtem, hogy fotózzam őket, tovább közeledtünk egymáshoz, ők is jöttek le a tó felé.”

– mondta a Szent Anna-tónál tett kirándulásukról.

 

  

„A bocs mikor már olyan 5 méterre lehetett és veszélyben érezte magát hanggal jelezte az anyjának, persze a mama azonnal felemelkedett és kiengedte hangját. Egy pillanatig nem is mozdultam, mert nem tudtam mi a jó, aztán mikor láttam, hogy nem indul lendületesen irányomba szép lassan hátrafele lépkedve távolodtam.”

 

Örültem a fotóknak és az izgalom is megvolt. Szép emlék lesz – gondoltam. Ám ekkor arra lettem figyelmes, hogy az erdő szélén a tó fele tart a medvecsalád, én pedig gondolkodás nélkül igyekeztem utánuk, így született a videó, olyan 10 méterről készült a felvétel. Félni? Akkor eszembe sem jutott. 8 éves kisfiam felnőttek felügyeletében biztonságos helyről nézte az eseményeket. Szerencsém volt a békés medvemamával, de azért rosszabbul is végződhetett volna. Ezután már tisztes távolból figyeltem merre mennek: végigjárták a környék szemetesét.” 

 

Lehetséges, hogy nagyon melegük volt, úgy látszik, nagyon élvezték a pancsolást. Tény, hogy nappal is bátran a tóhoz merészkedtek a sok ember ellenére.

 

  

   

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/57340/pics/lead_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?