Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Ágyúval lőnének medvére a Hargitán?


Az állomány túlszaporodásának megelőzésére hivatkozva sürgetik az illetékesek, hogy újra engedélyezzék a medvevadászatot Székelyföldön.

Fotó: pixabay.com

Az elszaporodó medvék egyre nagyobb veszélyt jelentenek, a környezetvédelmi minisztérium pedig nem védi meg az embereket – erről Borboly Csaba panaszkodott a Kossuth Rádióban. Az MTI híre szerint a Hargita megyei önkormányzat elnöke azt mondta, az állomány túlszaporodásának megelőzése érdekében újra engedélyezni kellene a medvevadászatot Székelyföldön.

Úgy folytatta, hétfőn összehívták a megyei katasztrófavédelmi bizottságot, és azt remélik, hogy ennek nyomán végre megteszi a szükséges intézkedéseket a román kormány.

A medvevadászatot 2016-ban tiltották be Romániában, amelynek nyomán háromezerrel nőtt a medvepopuláció. Ez a medvetámadások elszaporodásához, illetve oda vezetett, hogy az állatok lakóházakba, gazdasági épületekbe törnek be élelemért.

A 6800 romániai medve közül ötezer négy erdélyi megyében, Brassó, Hargita, Kovászna és Maros megyében él. Hargita megyében pedig az optimálishoz képest már háromszorosára nőtt a számuk az elmúlt években.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/56641/pics/lead_800x600.jpg
medve,medvetámadás,medvevadászat,Székelyföld,vadászat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?