hirdetés
Blogolj!

Annyira vágyott egy gazdira, hogy lefutotta a félmaratont egy kutyus


Stormy, az ausztrál kóbor kutya mindenki szívét meghódította egy nyugat-ausztráliai futóversenyen.

Fotó: ABC

A kutya az ember legjobb barátja, így hát nem csoda, ha egy-egy kóbor jószág néha úgy igazán vágyik az ember szeretetére. Így volt ezzel Stormy is, aki ezért képes volt végigfutni egy félmaratoni távot a Goldfields Pipeline Maratonon, ami az egyik leghíresebb futóversenye a kontinensnek.

Stormy még egy medált is kapott ajándékba a verseny szervezőitől kitartásáért, de ettől alighanem sokkal többet nyert, hiszen a félmaraton után többen is jelezték, hogy nagyon szívesen örökbe fogadnák a gazdátlan jószágot.

A verseny önkéntes koordinátora, Allison Hunter úgy fogalmazott, ezelőtt még sohasem látott ehhez fogható jelenséget.

"A kutya körbejárta a versenyzőket a rajt előtt, hogy mindenkivel megismerkedjen. Amikor elrajtoltak a dudaszóra, egyszercsak hozzácsapódott a mezőnyhöz."

Fotó: ABC

A verseny főszervezője, Grant Wholey elmondta, Stormy igazán becsületes időt futott, két és fél óra alatt teljesítette a távot, ami a 97 résztvevő által futott időeredmények átlaga. Pedig Stormy nem is vette ezt a versenyt olyan "komolyan" mint kétlábú futótársai, néhol megállt, körbenézett és ismerkedett kicsit.

Mielőtt azonban a versenybírák hivatalosan is elismerhették volna versenyidejét, vissza kellett térnie arra az állatmenhelyre, ahonnan elkóricált, mert a helyi törvények szerint hivatalosan nem fogadható azonnal örökbe, csak egy hét elteltével, ráadásul az örökbefogadási díj 300 dollár, amihez hozzájön még a kötelező mikrochip és a regisztrációs díj.

Stromynak így hát néhány napot még a rácsok mögött kell eltöltenie, de szinte egészen biztos, hogy ezután új otthonra lel.

Címkék: állatmenhely, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/56392/pics/lead_800x600.jpg
állatmenhely,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?