hirdetés
Blogolj!

Vérdíjat tűzött ki egy kutya fejére a legnagyobb kolumbiai drogkartell


A derék németjuhász tíz tonna kokaintól szabadította meg Kolumbia legerősebb és legnagyobb bűnszervezetét, akik ezért véres bosszút állnának rajta.

Fotó: ladbible.com

Kétszáz millió kolumbiai peso (19,2 millió forint) vérdíjat tűzött ki egy drogkereső kutya fejére Kolumbia legerősebb bűnszervezete, a Los Urabenos, mert a német juhászkutya csaknem tíz tonnányi kokaintól szabadította meg a drogcsempész bandát - írja az MTI.

A kolumbiai rendőrség kábítószer-ellenes osztályának tagjaként dolgozó Sombra, magyarul Árnyék névre hallgató szuka rekordmennyiségű kábítószert szagolt ki eddigi pályafutása során, ám a fenyegetés miatt nem folytatja munkáját jelenlegi helyén, a Bogotában lévő nemzetközi repülőtérre helyezik át - számolt be róla a BBC News.

Az indoklás szerint a repülőtér biztonságosabb terep lehet számára, mivel a bűnszervezet közvetlen befolyása alá tartozó területeken kívül esik. A kolumbiai kábítószer-ellenes egység még véletlenül sem kockáztat, Sombrát a szokásos társán kívül még több másik rendőr is kísérni fogja munka közben.

A hatéves kutya korábban kolumbiai kikötővárosokban dolgozott, többek között Turbóban, ahonnan több tonnányi kokaint csempésznek motorcsónakokkal és esetenként tengeralattjáróval Közép-Amerikán és Mexikón át az Egyesült Államokba. Sombra 5,3 tonnányi kokaint szagolt ki itt és nemrég újabb 4 tonnányi, autóba rejtett kábítószert füleltek le a hatóságok a segítségével.

A helyi drogkereskedelem jelentős részét a leghírhedtebb kolumbiai kartell, a Los Urabenos irányítja, a banda vezetője, Dairo Antonio Úsuga, akit Otonielként is ismernek, egyike Kolumbia legkeresettebb bűnözőinek. A bűnszervezettől nem szokatlan, hogy pénzt ajánlj fel az útjában állók eltüntetéséért, hat évvel ezelőtt a rendőrök olyan röplapokat találtak a banda aláírásával, amelyek 500 dollár (139 ezer forint) jutalmat ígértek bárkinek, aki megöl egy rendőrtisztet.

A Sombráért kínált busás összeg azt jelzi, hogy a kutya által okozott anyagi veszteség rendkívül rosszul érintette a bandát. A szuka kölyökkora óta van a rendőrség kábítószer-ellenes osztályánál és eddig 245 gyanúsított letartóztatásához járult hozzá remek szaglásával.

Címkék: drogkereső, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/56191/pics/lead_800x600.png
drogkereső,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?