Blogolj!

Amerikai turnét tart a szökött flamingó


Vannak állatok, amelyeket hiába próbálunk meg keretek közé szorítani, túljárnak az eszünkön.

A kép illusztráció. (Fotó: turaoldalhu)

Idestova tizenhárom éve annak, hogy a kansasi Sedgwick County Zoo állatkertjéből önkényesen távozott a 492-es jelölésű flamingó, aki azóta is az Egyesült Államokban barangol, most éppen Texas déli partjánál, a Lavaca öbölben azonosították.

A szabadon bóklászó flamingókat nem nehéz kiszúrni az USA-ban, mivel nem őshonosak az országban, nagyon ritkán felbukkanhatnak ugyan Floridában, de ritka látvány a pink madár az Egyesült Államokban.

A szökevény bejárta már az egész országot, korábban látták Akansasban és Louisiana államban is, de portyázott Wisconsinban, nagyjából 2000 kilométerre attól helytől, ahol most sütteti a hasát.

A 492-es madár azért tudott meglépni az állatkertből 2005-ben, mert bevett szokás flamingók esetén, hogy gondozóik megritkítják tollazatukat, így röpképtelenné válnak, ez viszont hős tollasunk esetében nem történt meg.

Bár akkora figyelmet biztosan nem fog kapni 492-es barátunk, mint országunk medvéje, egy közös barangoló csoportot azért létrehozhatnának, ne kelljen magányosan felfedezniük a természet kincseit.

Címkék: állatkert, madár
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/55073/pics/lead_800x600.jpg
állatkert,madár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?