Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

31 kiskutyát mentettek meg a csempésztől és a kínzástól


 

A nagykanizsai rendőrök egy 41 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

– írja a Police.hu. Május 19-én, szombaton délelőtt a rendőrök a legkisebb Mercedes csomagterében 31 kutyakölyköt találtak szörnyű körülmények között összezsúfolva. A kiskutyákat megfelelő ivóvíz és élelem nélkül szállította. A kölyköket Magyarországon vette, de azok sem állategészségügyi kiskönyvvel, sem egyedi jelöléssel sem rendelkeztek.

 

   

 

 

 

A járőrök – nagyon helyesen – úgy látták, hogy a kis állatok egészsége veszélyben van, ezért hatósági állatorvost rendeltek ki, aki igazolta is a bűncselekményt. 

A rendőrök a kutyákat lefoglalták, majd átadták őket az állatvédőknek.

 

   

 

 

 

 

   

A kutyák szállítását a Vahur Állatvédő Egyesület és az Állatmentő Sereg vállalta. A szervezetek megérkezéséig az Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala gondoskodott a jogszabályoknak megfelelő ellátás biztosításáról. A kutyusok mind megkapták a határon az egyedi azonosítójukat Horváth doktor úrnak köszönhetően, melynek költsége az állatvédelmi szervezeteket terheli sajnos. A szervezetek és önkénteseik előtt le a kalappal, nagyon megérdemlik, hogy felsoroljuk őket:

  • Állatmentő Sereg
  • Állatvédelmi Járőrszolgálat Zala
  • Állatvédők Vasi Egyesülete
  • Csivava Fajtamentő Egyesület
  • Ebremény Kutyavédő Egyesület
  • Noé Állatotthon Alapítvány
  • Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány
  • Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület
  • Vahur Állatvédő Egyesület

   

31 kiskutyát zsúfoltak be egy Mercedes csomagtartójába. A látvány sokkoló volt: 4-8 hetes különböző fajta jellegű kutyák egymást taposták. Biztosak vagyunk benne, hogy sokan nem élték volna túl ez a szenvedésekkel teli utat, ami egészen Olaszországig tartott volna. De még így is megéri a kutyakereskedőknek.....

– írják Facebook oldalukon. 

Csivavák, francia bulldogok és uszkárok – szinte kivétel nélkül betegen – zsúfolódtak össze a csomagtartóban. Volt akit akkut állapota miatt már az éjszaka folyamán állatorvosi ellátásban kellett részesíteni. Ő biztos belehalt volna ebbe a kegyetlen utazásba. Genetikai betegségek, köhögés, szörcsögés, gardia sújtja a kutyusokat, akiknek még jócskán az anyjuk mellett lenne a helyük.

 

 

Minden jó, ha a vége jó – megmentve

  

A kicsik még nem gazdikeresők! Jelenleg 2 hetes karantén idejüket töltik, illetve orvosi kezelés alatt állnak. Az állatvédők kérik, hogy a picik örökbefogadásával kapcsolatban éppen ezért egyelőre senki ne érdeklődjön, ez a karantén és a kutyusok egészségi állapotának ismerete után lesz aktuális.

 

Forrás és fotók: police.hu, facebook 

 

Címkék: állatkínzás, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/52927/pics/lead_800x600.jpg
állatkínzás,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?