Blogolj!

Már benzinkutak is kapnak mikrochip-leolvasót


 

Ha állatbarát vagy, kutyád van és okostelefonod is, akkor feltétlen töltsd le a Vigyél Haza Alapítvány kutyakereső alkalmazását!

Az applikáció értékes segítséget nyújthat elkóborolt kutyusunk megtalálásában, egy talált kutya gazdájának megkeresésében, de akár gazdátlan állat örökbe fogadásában vagy kutyabarát szállás, étterem vagy épp közeli kutyafuttató fellelésében.

 

   

Ahhoz, hogy az elkóborolt kutyák gazdáit minél nagyobb eséllyel megtalálhassuk, szükség van mikrochip-leolvasókra és persze arra is, hogy a talált kedvencben megtalálható legyen az a bizonyos mikrochip. A Vigyél Haza Alapítvány w-ebkereső honlapján és a kutyakereső alkalmazásában könnyen megkereshetjük a hozzánk legközelebb eső leolvasót.

 

a kép illusztráció

  

A Mol 50 töltőállomásán helyez ki mikrochip-leolvasókat a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve, ezzel a leolvasóval rendelkező helyszínek listája országosan immár 120-ra bővül. 

 

Az ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrochipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok az erre szolgáló adatbázisban beazonosítanak, majd felveszik a kapcsolatot a gazdival.

  

A Magyar Állatorvosi Kamara adatai alapján jelenleg Magyarországon körülbelül 1,5 millió mikrochippel rendelkező kutya él, és az elveszett állatok megtalálását nagyban segítik az állatbarát helyeken kihelyezett ingyenesen használható mikrochip-leolvasók. A Vigyél Haza Alapítvány kezdeményezése révén csupán Budapesten évente több mint 200 elkóborolt kutyát tudnak beazonosítani és visszajuttatni az eredeti gazdájához.

 

 

   

Címkék: kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/52834/pics/lead_800x600.jpeg
kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?