Blogolj!

Interaktív okoscsont segít a szorongó kutyák hangulatán


 

A kölyökkutyák szeparációs szorongásának enyhítésére találták fel azt a mobillal összeköthető műanyag interaktív okoscsontot, amely bár nem pótolja a gazdi törődését, de annyira megdolgoztatja a blökit, hogy az még unatkozni is elfelejt.

 

   

A Cheerable Technology csapata eddig is jelen volt a digitalizált kutyajátékszerek világában, most a világ első interaktív okoscsontját is nekik köszönhetjük.

Hogy mi motiválhatta őket ennek a terméknek a kifejlesztésében? Valószínűleg az a pánikszerű, szorongó viselkedés, ami az anyától való leválasztás, az új környezet, új gazdi megszokásának időszakában lesz úrrá a kölykökön, amikor egyedül hagyják őket és ami igen kellemetlen „mellékhatásokkal” jár, mint például a folytonos kétségbeesett ugatás, a bútorok megrágása vagy a szőnyegek, kárpitok összepisilése.

 

  

WickedBone nevű új terméküket a kétirányú kommunikáció lehetősége teszi különösen izgalmassá, ebben különbözik az eddig létező okoscsontoktól. Ez az intelligens, csontalakú játék amellett, hogy magától gurul és ezzel elszórakoztatja kedvencünket a távollétünkben, állítólag képes megérezni a hangulatát és passzivitása mértékétől függően különböző fokú aktivitásával igyekszik felvidítani és mozgásra bírni kutyusunkat. Állítólag tizenkét különböző hangulatot érzékel, és azokhoz igazítva kezd mókázásba, változtatva saját gurulási sebességét és irányát szenzorai és két kereke segítségével. 

 

 

 

  

Nagyjából egy óra feltöltési idő után interaktív módban négy órát működik, vagy drive módban” negyven percig, akkor a telefonunkról, mint egy joystick-ról vezérelhetjük. Sleep módban három hónapot is kibír töltés nélkül.

   

  

A csont alakú interaktív játék borítása műanyag, a kerekei pedig a egyszerűen levehetőek a tisztíthatóság érdekében. A WickedBone ára 89 ausztrál dollár, mintegy 17 ezer forint. Egyelőre csak előrendelni lehet, viszont a Kickstarter.com oldalon két nap alatt összegyűlt a fejlesztők által kért összeg. 

 

 

 

 

  

Csak aztán nehogy annyira ellustuljanak a gazdik, hogy hagyják, hogy a kutyus elszórakoztassa magát az izgő-mozgó műcsonttal... Egy jó sétával együtt semmi sem ér fel! Irány a természet, a jó levegő!

 

forrás: DesignBoom, Kickstarter.com, Kreatív Online

 

Címkék: kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/52113/pics/lead_800x600.jpg
kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?