hirdetés
Blogolj!

Kölyökkutyákba varrva csempészett heroint egy kolumbiai állatorvos


Az eset már több mint egy évtizede történt, ám az állatkínzó kamugyógyásznak csak most kezdődött el a pere az Egyesült Államokban.

Fotó: DEA

Ha egészen bizarr és elképesztő sztorikat szeretnénk olvasni, ahhoz minden bizonnyal az amerikaiakat kell megkörnyékeznünk, így hát aligha lepődhetünk meg azon, ha éppen az államokban kezdődött el az elmúlt évek egyik legmorbidabb bűntényének pere.

Andres López Elorzát Spanyolországban fogták el a hatóságok még 2015-ben, amikor rajtaütöttek egy gyanús állatklinikán. Mint kiderült, a magát venezuelainak valló, egyébként kolumbiai születésű delikvens már 2005 óta menekült a rendőrség elől, amikor pedig elkapták Európában, különösen kegyetlen bűncselekménnyel gyanúsították meg. A rendelkezésre álló bizonyítékok fényében minden bizonnyal el is követte ezeket a szörnyűségeket.

A kamugyógyász kölyökkutyák segítségével csempészett heroint éveken keresztül az Egyesült Államokba, méghozzá úgy, hogy folyékony heroint tartalmazó zacskókat varrt be a kisállatok testébe. A kutyusokat kereskedelmi járatokon küldte New Yorkba, ahol a kábítószert nemes egyszerűséggel kivágták a kisállatokból, megölve ezzel őket.

A módszerre egy 2005-ös, kolumbiai rajtaütés során derült fény, amikor tíz ilyen kölyökkutyát találtak meg a rendőrök. A négylábúak közül öt elmenekült, három sajnálatos módon elpusztult, kettőt pedig örökbe fogadtak. Közülük az egyiket a kolumbiai rendőrség kábítószer-kereső kutyájává képezték ki. Elorza tárgyalására eddig azért nem került sor, mert a spanyol hatóságok csak a hét elején adták át a tettest az amerikaiaknak.

Címkék: állatkínzás, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/51987/pics/lead_800x600.jpg
állatkínzás,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?