Két új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon
A koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma egy fővel, 589-re emelkedett.
Blogolj!

Nyolc hónapnyi börtönt ért Fülöp kutya élete


Megkínzói olyannyira nem vállalták fel nyilvánosan a felelősséget, hogy a tárgyaláson sem jelentek meg személyesen.

Fotó: allatbarat.com

Jó irányba halad a magyar igazságszolgáltatás, de még mindig van hová fejlődnie. Lehetne folytatni mondjuk a most megkezdett sormintát, mert ha fél évente duplázódna egy állatkínzásért járó büntetés mértéke, talán néhány év múlva elérné azt a szintet, amire azt mondom, hogy elég.

Mert aligha gondolhatja bárki is józan ésszel, hogy ez most már elegendő elégtétel szegény jószágnak, aki felelőtlen emberek keze által veszítette el életét kínok közepette. Miről is van szó: tavaly novemberben ítélte el négy-négy hónapra a Nyíregyházi Törvényszék azt a nagycserkeszi párost, akik megkínozták kutyájukat, ezt a büntetést súlyosbították most fejenként nyolc hónapnyi börtönbüntetésre.

Fülöp kutyus szerencsétlenségére 2015 áprilisán került a nagycserkeszi családhoz, de már akkor is túl szorosan kötötték a kötelet a nyaka köré, amivel kikötötték a családi ház udvarára. Ez a zsineg kétéves koráig szorította a kutya nyakmozgató izmait, amelyek mindkét oldalon teljesen elszakadtak és jószerivel már semmi nem takarta az állat nyelőcsövét, légcsövét és artériáit.

Egy ismeretlen bejelentő értesítésére a kutya rendőri intézkedéssel az Állatbarát Alapítványhoz került, ám hiába az állatorvosok szaktudása, már nem sikerült megmenteni a súlyosan sérült állat életét. A bíróság megállapította, hogy a nagycserkeszi pár súlyosan megsértette az állattartásra vonatkozó rendelkezéseket, ezért a szabadságvesztés végrehajtása próbaidőre sem függeszthető fel. Ők persze a nyilvános tárgyaláson sem vettek részt. Ennyit ért nekik Fülöp élete, hogy még a felelősséget sem vállalták fel, az elsőrendű vádlott csak írásban ismerte be, hogy ő kötötte a kutya nyakára a kötelet.

Címkék: állatkínzás, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/50836/pics/lead_800x600.jpg
állatkínzás,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?