Blogolj!

Barcelonai fókák érkeztek Szegedre


Nem marad most már egyedül Helga a medencében.

Endrédi Lajos/zooszeged.hu

A Szegedi Vadaspark fókáit minden gyerek szerette, ezért is töltött el sokakat szomorúsággal, hogy három borjúfókából kettő elpusztult. A fókapár egyikének, Haggarnak a halála a hazai állatorvosokat is megdöbbentette, ugyanis a kutyáknál jellemző, a globális felmelegedés miatt alig egy évtizede hazánkban is megjelent szívférgesség miatt pusztult el.

Egyedül gyermekük, a hároméves Helga maradt meg, de most társakat kapott: Cleo és Hercula, a két nőstény borjúfóka a Barcelonai Állatkertből érkezett – számolt be a vadaspark honlapja.  Már elfogadják az új gondozóktól a heringet, azonban még sok tréningen kell részt venniük, hogy utolérjék szegedi születésű társakat.

A délelőtt fél tizenegytől és délután három órától tartott tréningek nyilvánosak a látogatók előtt is. Ezek a gyakorlatok a vadaspark számára azért fontosak, mert így meg tudják vizsgálni a borjúfókák testi kondícióját, felismerhetik időben esetleges betegségeiket anélkül, hogy az állatokra veszélyes altatáshoz kellene folyamodni. A látogatók pedig az előadás közben megérthetik a fókákkal, a tengeri élővilággal kapcsolatos természetvédelmi problémákat.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/50338/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?