Blogolj!

Az Isteneknek semmi szükségük a vérontásra


Mi emberek mégis ennek az álszent kifogásnak a leplével burkolózunk, amikor hűvös kegyetlenséggel mészárolunk állatokat.

Fotó: Imgflip

A legcsodálatosabb tulajdonsága az emberiségnek, hogy nincs még egy ilyen faj az univerzumban, amelyik ennyire ostoba tudna lenni. Az csak egy dolog, hogy évezredek óta gyilkolásszuk egymást a hatalom, az Istenek és ki tudja még minek, vagy kinek a nevében, de épp ilyen régen "áldozunk fel" állatokat ilyen-olyan felsőbb hatalmaknak, önös érdekeink teljesülése reményében. A Föld történetének több mint négy és fél milliárd éves története során még senkinek az ég világon nem lett se boldogabb, se szebb, se gazdagabb az élete azért, amiért elvett egy másikat. Még ha voltak és vannak is olyanok, akik ezt gondolják. Baromság.

Hétvégén az amerikai Texasban tartóztattak le több mint egy tucat embert, amiért ismeretlen szertartás keretein belül több állatot is feláldoztak, a rendőri rajtaütés során egy nő éppen állatokat darabolt fel, egy másik pedig egy leölt csirke vérét csorgatta valamiféle konténerbe, s bár a híradások erről nem szólnak, vélhetően valamit kántált is mellé. Egészségére váljon. A hatóságok több feldarabolt állati tetemet, köztük levágott kecskefejet is találtak a kegyetlen gyilkosságok helyszínén.

Jó belegondolni, hogy civilizált társadalmunk még civilizáltabb 21. században akadnak még ilyen elvetemült állatok - a szó tulajdonképpen nem is jó ide, mert jó érzésű élőlényeket degradálunk le az emberek szintjére -, akik ilyen barbár és gusztustalan módon hódolnak kedvenc vallási, rituális perverziójuknak. Na és ettől most jobb lett nekik? Aligha. A kegyes Isteneik meg biztosan jót röhögnek a markukban, ám a börtönök rácsait, ahová ezek a szemétládák kerülnek biztosan nem fogják felolvasztani, vagy kidönteni.

A világ legnagyobb állatáldozatát egyébként öt évente tartják a nepáli Barijapurban, ahol hindu hívők százezrei több mint 250 ezer állatot áldoznak fel Gadhiaminak, az erő istennőjének. Teszik ezt azért, mert szent meggyőződésük, hogy az istennő vérre szomjazik, és ha bárkinek bármi baja van, csak elvágja egy állat torkát a helyi templomban és huss, elszállnak a gondjai. De a gondok inkább ott kezdődnek, hogy az Isteneknek semmi, de semmi szükségük nincs a vérontásra. Arra csak és kizárólag nekünk van szükségünk. Nekünk, embereknek.

https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/50076/pics/lead_800x600.jpg
állatáldozat,gyilkosság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?