Blogolj!

Sérülést okozhat az állatoknak a felsózott hó


A naptárunk már márciust mutat, de továbbra is a tél az úr. A havazás hamarosan a múlté, de addig sem árt odafigyelnünk kedvenceinkre.

Fotó: DogsAholic

Az elmúlt napokban meglepően sok hó esett le itthon és szerte Európában, ilyenkor pedig az útkezelők gyakran sózzák az utakat és a járdákat a közlekedés megkönnyítése érdekében. Ez azonban sérülést okozhat kedvenceinknek, elsősorban azoknak a kutyusoknak, akiket ezen a latyakos, vegyszeres talajon sétáltatunk.

Egy brit gazdi Facebook-oldalán osztotta meg, milyen csúnyán kikezdte kutyája tappancsait a felsózott hó, aminek hatására a brit állatvédelmi szervezet figyelmeztette is a kutyatulajdonosokat a lehetséges veszélyekre.

A vegyszeres latyak nem csak az állatok tappancsait égetheti meg, hanem mérgezést is okozhat, ugyanis ha megeszik a havat, az felemelheti a vérük optimális só szintjét, ami hányást vagy letargiát is okozhatl, sőt a veséjük is károsodhat.

Ha ilyenkor sétáltatni visszük kedvencünket, az a legjobb, ha valamivel befedjük a tappancsait, és letakarítjuk a hasát a séta után. Ha kedvencünk mégis megsérül, vagy mérgezést kap, azonnal keressük fel az állatorvost.

A cikk forrása: independent.co.uk

Címkék: háziállat, hideg, kutya
https://azallatisember.blogstar.hu/./pages/azallatisember/contents/blog/49487/pics/lead_800x600.jpg
háziállat,hideg,kutya
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?